У Google створили технологію, яка розшифровує лікарські рецепти, виписані незрозумілим почерком

Для реалізації нової функції консультуються з фармацевтами
У Google створили технологію, яка розшифровує лікарські рецепти, виписані незрозумілим почерком
Лікар (Фото: pexels)
22 Грудня 2022, 22:44
читать на русском

Незрозумілий почерк лікарів можна буде розшифровувати за допомогою програми Google Lens.

Про це передає TechCrunch.

Пошуковий гігант повідомив про запуск нової функції на своїй щорічній конференції в Індії 19 грудня. Для її реалізації консультуються з фармацевтами.

Щоб прочитати "шифр" лікаря у рецепті, буде необхідно сфотографувати рецепт або завантажити його з галереї. Після обробки зображення програма розпізнає ліки, згадані в рецепті.

"Це діятиме як допоміжна технологія для оцифрування рукописних медичних документів шляхом збільшення кількості людей у циклі, таких як фармацевти, однак жодне рішення не буде ухвалюватися виключно на основі результатів, наданих цією технологією", - йдеться у заяві компанії.

Нагадаємо, у свіжій версії браузера Google Chrome під версією 108 з'явилися два режими: економії оперативної пам'яті та заряду акумулятора. Оновлення доступне для всіх користувачів Windows, macOS та ChromeOS.

Коли в Chrome увімкнено режим економії ОЗУ (Memory saver), браузер звільняє пам'ять, відправляючи в "сплячку" неактивні вкладки. Це дозволяє іншим програмам та активним вкладкам використовувати більше ресурсів комп'ютера.

Енергоощадний же режим (Energy save) обмежує фонову активність, знижує якість ефектів і частоту кадрів, тим самим продовжуючи час роботи ноутбука без підзарядки.

Читайте також