У Харківській лікарні 4-річну дівчинку прив'язували в реанімації

Лікарі не пускали батьків до дитини
У Харківській лікарні 4-річну дівчинку прив'язували в реанімації
Аліса (фото: https://www.instagram.com/daria_tokarchuk/)
10 Вересня 2021, 10:50
читать на русском

У Харківській інфекційній лікарні 4-річну дівчинку Алісу прив'язували до ліжка старими колготками та не пускали до неї батьків.

Про це повідомила мама дівчинки Дар'я Токарчук в Instagram. 

"Не прив'язуйте мене !!! Не треба, будь ласка". Почула я дикий крик своєї дитини, стоячи під дверима реанімації. Вона плакала за зачиненими дверима, а я вмирала під ними, - розповіла мама дівчинки.

Зазначили, що дівчинка потрапила до лікарні з двобічним запаленням легенів, у неї була низька сатурація. Алісу підключили до кисню в реанімації, а її маму не пустили до неї, аргументувавши тим, що стороннім перебувати у реанімації не можна.

Лікарі мамі пояснили, що прив'язували дівчинку для того, щоб Аліса не рухалась, і їй могли поставити капельницю.

В той день я наполягла, що при крапельниці буду я. Вона лежала зі мною навіть не поворухнувшись, не розумію навіщо її потрібно було прив'язувати, - додала мама Аліси.

Нині дівчинка кожної ночі кричить та плаче. Мама вважає, що лікарі винні в цьому, адже прив'язували дівчинку та не пускали до неї маму.

Нагадаємо, у Великобританії в місті Бірмінгем лікарі хотіли врятувати життя здоровішої дитини, але переплутали близнюків та вбили обох дітей в утробі матері.