У Харківській області відведуть 600 COVID-ліжок на базі Укрзалізниці

Кількість ліжок для хворих на COVID-19 на Харківщині найбільша в країні - понад 3 тисячі
У Харківській області відведуть 600 COVID-ліжок на базі Укрзалізниці
Коронавірус, лікарняні ліжка на стадіоні (фото: Pexels)
19 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском
У Харківській області на базі лікарень Акціонерного товариства "Українська залізниця" розгорнуть ще 600 ліжок для лікування хворих на COVID-19.

Про це заявив на брифінгу голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

Кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19 зараз на Харківщині найбільша в країні - понад 3 тисячі, але ліжок стане ще більше, - зазначив Кучер.

Читайте також

За його словами, міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав постанови, якими передбачається відкриття лікарень Укрзалізниці для прийому хворих на коронавірус. Відкриття цих медичних закладів дозволить розгорнути в області ще близько 600 ліжок.

Своєю чергою, лікарні Укрзалізниці мають підписати договори з НСЗУ, після чого зможуть приймати хворих на коронавірус, - додав голова ОДА.

Він наголосив, що ця робота вже проводиться і після підписання договорів лікарні зможуть протягом двох-трьох днів госпіталізувати хворих. Це важливо, зазначив Кучер, оскільки в регіоні збільшується кількість саме важких хворих.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що для хворих на коронавірус в Україні відведено 35 тисяч лікарняних ліжок. Максимальна кількість ліжок, які можуть відвести для пацієнтів з COVID-19 - це 52 тисячі.

1