У Харкові міська організація фінансувала терористів: СБУ схопила злочинців

Підозрюваних спіймали при отриманні 7 тис. доларів для переказу
У Харкові міська організація фінансувала терористів: СБУ схопила злочинців
Служба безпеки України, СБУ (фото: УНІАН)
11 Грудня 2020, 15:41
читать на русском

Служба безпеки України викрила у Харкові злочинне угруповування, яке фінансувало терористів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Працівники СБУ викрили та блокували діяльність організованої групи, учасники якої сприяли фінансуванню міжнародної терористичної організації.

Слідчі встановили, що двоє українських громадян, вихідців з однієї з країн Близького Сходу, організували у Харкові проведення незаконних переказів через систему фінансових розрахунків, заборонену у багатьох країнах. Чоловіки переказували кошти у країни з підвищеною терористичною активністю.

Читайте також

Підозрюваного затримали на "гарячому", коли той отримав понад 7 тисяч доларів США для фінансування терористів.

Співробітники служби провели низку обшуків за місцями проживання фігурантів справи та вилучили фінансову документацію та чорнові записи руху коштів.

Наразі двом учасникам групи правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 258-3 (матеріальне сприяння діяльності терористичної організації, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що кіберфахівці СБУ в Одесі заблокували діяльність мережі нелегальних call-центрів, які надавали послуги російським компаніям, що фінансували терористів на Донбасі.

1