В Одесі нелегальні call-центри обслуговували російські фірми, які фінансували терористів

Клієнти call-центрів фінансували окупаційні адміністрації "ЛДНР"
В Одесі нелегальні call-центри обслуговували російські фірми, які фінансували терористів
Нелегальний call-центр (Фото: СБУ)
7 Грудня 2020, 13:16
читать на русском

Кіберфахівці СБУ в Одесі заблокували діяльність мережі нелегальних call-центрів, які надавали послуги російським компаніям, що фінансували терористів на Донбасі.

Протиправну схему організувала група одеситів, серед яких комерсанти та ІТ-фахівці. П’ять сall-центрів забезпечували роботу служби клієнтської підтримки російських компаній, які, за даними слідства, причетні до фінансування окупаційних адміністрацій "ЛДНР".

При обшуках у приміщеннях call-центрів вилучили електронні та паперові носії інформації, які доводять співпрацю нелегальної структури з країною-агресором.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Всіх організаторів схеми встановлено, слідство триває.

Перевіряється можлива причетність організаторів та працівників мережі call-центрів до сприяння діяльності спецслужб РФ на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також

Нагадаємо, Служба безпеки України у Дніпрі, Черкасах та Сумській області викрила міжрегіональну мережу проросійських агітаторів, які через інтернет поширювали заклики, що становлять загрозу державній безпеці.

СБУ у Хмельницькому заблокувала створення фейкової міської ради. Злочинці хотіли розхитати суспільно-політичну ситуацію у країні. Учасники групи, до складу якої входило понад 10 осіб, провели зібрання, де створили так званий "орган місцевого самоврядування республіки Україна "Хмельницька міська рада".

1