У Хмельницькому в учнів виявили гостру інфекцію: школу закрили на карантин

П'ятеро дітей госпіталізували із харчовою токсикоінфекцію - вони їли у школі
У Хмельницькому в учнів виявили гостру інфекцію: школу закрили на карантин
Хвора у лікарні (фото: Pexels)
9 Вересня 2021, 10:58
читать на русском

У Хмельницькому отруїлось п'ять учнів в одній зі шкіл. Навчальний заклад перевели на дистанційне навчання від 9 вересня.

Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Хмельницької міськради.

Зазначається, що навчальний процес вирішили тимчасово зупинити, поки не прийдуть результати лабораторних досліджень роботи харчового блоку.

Освітній процес з 9 вересня у початковій школі та дошкільному підрозділі буде здійснюватися за допомогою використання технологій дистанційного навчання, - йдеться в повідомленні.

П'ятеро дітей госпіталізували із попереднім діагнозом "Харчова токсикоінфекція. Гострий гастроентероколіт неясної етіології". Крім того, в однієї дитини підтверджено COVID-19.

Держпродспоживслужба відібрала на лабораторні дослідження питну воду, продукти, готові страви (добові проби), змиви з холодильного та технологічного обладнання, інвентарю, посуду. При цьому 11 осіб з персоналу кухні лабораторно обстежать на кишкову групу інфекцій та стафілокок.

Нагадаємо, що у Гайсинському районі Вінницької області до лікарні з отруєнням потрапили троє дітей. Двоє з них померли. Ще одна дитина з цієї родини - 12-річний хлопчик перебуває у лікарні.

Читайте також

1