У Канаді померла віцепрезидентка Світового Конгресу Українців

Анна Кисіль була родом з міста Яремче на Прикарпатті
У Канаді померла віцепрезидентка Світового Конгресу Українців
Анна Кисіль (Фото: diaspora.ua)
17 Листопада 2020, 22:57
читать на русском

У Канаді померла відома громадська діячка української діаспори, бізнесвумен та меценатка Анна Кисіль - голова Світової Федерації Українських Жіночих Організацій та віцепрезидентка Світового Конгресу Українців.

Про це повідомили на сайті Diaspora.ua.

Анна Кисіль народилася м. Яремче на Івано-Франківщині. Освіту здобула у Львівському будівельному технікумі (цивільне будівництво) і Львівському політехнічному інституті, де отримала спеціальність інженера-викладача будівельних дисциплін.

З 1990 року пані Анна жила та працювала у Канаді, де їй вдалося розбудувати успішний бізнес - Мeest Corporation Inc. (доставка приватних та комерційних вантажів в Україну та інші країни), виробництво “Росан-Пак” (Україна), компанію Мeest Media, а також відомий в Торонто ресторан “Золотий лев” та банкетний зал “Княжий двір”, де відбувається чимало заходів української громади.

Читайте також

Водночас з початку 2000-х років пані Анна була активною діячкою української діаспори - президенткою громадської організації “Четверта хвиля” та членкинею Ради директорів Конгресу українців Канади (відділ Торонто) і Ради директорів Світового конгресу українців (очолювала Раду культури).

Також пані Анна жертвувала кошти на розвиток української культури та освіти в Україні й діаспорі, зокрема фінансово підтримувала діяльність дитячих центрів в Україні, бібліотек, видавництв і різних проєктів, доклала чимало зусиль до створення підручника "Крок 2" з української мови для діаспори, допомагала реалізовувати освітянські й культурні проєкти Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою Національного університету "Львівська політехніка".

Нагадаємо, сьогодні ж на 84 році життя помер відомий театральний режисер Роман Віктюк.