Від COVID-19 помер новообраний мер Конотопа

Олександр Луговий перебував у лікарні майже місяць
Від COVID-19 помер новообраний мер Конотопа
Олександр Луговий (Фото: Facebook-сторінка Олександра Лугового)
16 Листопада 2020, 10:48
читать на русском

Новообраний міський голова Конотопа Сумської області Олександр Луговий помер від ускладнень коронавірусу.

Про це повідомив чинний міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

За словами Семеніхіна, повторні вибори мають відбутися до січня 2021 року.

Відомо також, що Луговий довго лікувався і 31 жовтня на своїй сторінці у Facebook повідомив про задовільне самопочуття і плани повернутися додому. Однак потім його стан погіршився.

На виборах мера Конотопа Луговий набрав 37,34% голосів, обійшовши найближчих переслідувачів майже на тисячу голосів.

Читайте також

Довідка:  Олександр Луговий  працював заступником начальника Конотопського райавтодору. Також був фермером, вирощував смородину.

Луговий був депутатом Сумської обласної (2010-2014 р.) та Конотопської районної ради трьох скликань. Його дружина – радник голови Конотопської районної ради.

На початку 2000-х працював директором на Підлипненському цегельному заводі, потім - на хлібзаводі "Дубов’язівський". У 2010-2014 р. був головою Конотопської районної адміністрації.

У 2006 році Луговий балотувався до Сумської обласної ради від "Партії регіонів". У 2007 році балотувався від цієї партії до Верховної Ради України. Однак його не було обрано. На місцевих виборах 2015-го року від "Волі народу" він балотувався до Сумської обласної ради, Конотопської міської та районної рад, та на посаду Конотопського міського голови. Був обраний депутатом Конотопської райради.

Нагадаємо, 28 жовтня стало відомо, що чинний мер Борисполя Анатолій Федорчук, який лідирував на місцевих виборах, помер від COVID-19. Федорчук не дожив місяць до свого 61-го дня народження. Через смерть Федорчука у Борисполі проведуть повторні вибори.

29 жовтня міський голова Новгорода-Сіверського Олег Бондаренко помер у Чернігові в обласній лікарні. У померлого була двобічна пневмонія і діагностований коронавірус.

У Павлограді Дніпропетровської області від коронавірусу помер колишній міський голова  Іван Метелиця, який був одним з претендентів на мерське крісло, але не переміг.

У Львівській області теж не обійдеться без повторних виборів. Голова Мурованської ОТГ Зіновій Петрух помер через шість днів після переобрання на новий термін. Точна причина смерті 52-річного чоловіка невідома.

25 жовтня на Черкащині від коронавірусу помер кандидат у депутати Христинівської міськради від "Європейської солідарності" Олександр Кучеренко.

1