У Карпатах - дощ, у Києві - сильний вітер: синоптики про погоду 18 січня

Температура повітря по всій Україні буде плюсовою
У Карпатах - дощ, у Києві - сильний вітер: синоптики про погоду 18 січня
Дощ (фото: Pexels)
18 Січня 2023, 08:09
читать на русском

Погода в Україні 18 січня буде хмарною та продовжить погіршуватися. Місцями очікується мокрий сніг та дощ, а також ожеледиця.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, сьогодні в країні буде хмарно. У західних областях, вночі також на Лівобережжі, вдень і у північно-східній частині очікується невеликий дощ.

При цьому на Закарпатті та в Карпатах протягом доби прогнозують значний дощ, в горах з мокрим снігом. На решті території без істотних опадів.

Також у східних областях вночі місцями очікується ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця.

Вітер переважно південний, 7-12 м/с, вранці та вдень в Україні пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Стовпчики термометрів вночі покажуть в середньому +1 +6 тепла, в південній частині до +9. Вдень температура коливатиметься від +7 до +12 тепла, на півдні Одеської області та в Криму +13 +18. У східних областях вночі від +2 до -3 градусів морозу, а вдень +2 +7 тепла.

У Києві буде хмарно, без істотних опадів. Вітер південний, 7-12 м/с, а вдень пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4 +6, а вдень +8 +10 градусів тепла.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру в Україні від 16 січня почалося поступове потепління. Щобільше, цього тижня Україну накриє "Африканський синдром": потепліє до плюс 20 градусів. 18-20 січня, по всій території України встановиться аномально тепла погода.  В Україні не виключено перевищення кліматичної норми на 10-15 °C.

1