У Києві 1 грудня відкриють Подільсько-Воскресенський міст

З 1 грудня через Подільсько-Воскресенський міст почне курсувати автобус №111 "Площа Українських Героїв" - ст. м. "Лівобережна"
У Києві 1 грудня відкриють Подільсько-Воскресенський міст
30 Листопада 2023, 23:53
читать на русском

У Києві відкривають рух Подільсько-Воскресенським мостом. Крім того, через нього запускають новий автобусний маршрут. Усі нововведення починають діяти вже з 1 грудня.

Про це йдеться у дописі у Facebook-спільноті "Транспорт Києва".

З 1 грудня через Подільсько-Воскресенський міст почне курсувати автобус №111 "Площа Українських Героїв" - ст. м. "Лівобережна". Схему руху вже також опублікували.

Відновлення руху на Подільсько-Воскресенському мосту з'єднає Русанівку та Воскресенку з Подолом, а також зменшить навантаження на Північний міст. У майбутньому це допоможе запустити метро на Троєщину.

Що відомо про Подільсько-Воскресенський міст

Цей об'єкт у столиці будують вже 30 років. Про це йшлося ще у 1993 році, тоді його збиралися завершити до 2002 року. Проте діло не завершили через брак фінансування.

У 2016 році КМДА перезатвердила проєкт будівництва. За три роки міський голова Віталій Кличко заявив: якщо буде належне фінансування, то через 1,5-2 роки вдасться запустити автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

У жовтні 2022 року на добудову Подільсько-Воскресенського мосту виділили 183 мільйони гривень додатково. Першу чергу будівельних робіт повинні були завершити на початку листопада 2023.

І ось кілька днів тому мер міста Віталій Кличко анонсував відкриття мосту.

Читайте також