У Києві чоловік стріляв з вікна квартири, силовики штурмували житло - фото, відео

Чоловік розлив легкозаймисту речовину та пыдпалив квартиру
У Києві чоловік стріляв з вікна квартири, силовики штурмували житло - фото, відео
Фото: Нацполіція
7 Липня 2021, 13:03
читать на русском

У столиці введена спеціальна поліційна операція для затримання чоловіка, який поранив поліцейського та цивільну людину. Квартиру з чоловіком всередині брали штурмом, його затримали.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Потерпілим надали першу медичну допомогу, а на місці події працювало керівництво Національної поліції, столичної поліції та слідчо-оперативні групи.

За попередньою інформацією, працівники патрульної поліції виїхали на виклик щодо конфлікту у квартирі на проспекті Голосіївському. На місці події власник помешкання здійснив постріл із мисливської рушниці у напрямку поліцейських, - йдеться у повідомленні.

За словами родича стрілка, конфлікт стався через те, що у чоловіка нібито хочуть відібрати помешкання, а рушниця нібито була зареєстрована. Коли двері чоловіка зламували правоохоронці, чоловік телефоном благав про допомогу і хотів, щоб до нього впустили адвоката.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, внаслідок події правоохоронець отримав вогнепальне поранення руки, а інший чоловік – поранення в обличчя. Зброя стрілка не була зареєстрована. Після цього стрілок зачинився у квартирі, розлив легкозаймисту речовину і намагався підпалити помешкання.

Наразі у столиці введена спеціальна поліцейська операція для затримання зловмисника. Потерпілим надають необхідну медичну допомогу. Вживаються усі заходи, спрямовані на затримання правопорушника. Задіяні спецпризначенці, - зазначив Крищенко.

За його словами, конфлікт виник за право власності на квартиру між новими і старими власниками.

Як повідомили у пресслужбі МВС України, під час перемовин зловмисник скоїв підпал квартири, де він зачинився. Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій провели заходи щодо гасіння пожежі. Мешканців житлового будинку евакуювали, а злочинця затримали.

Крищенко зазначив, що стрілка затримано, йому надано медичну допомогу і відвезено у відділок. Також порушено кримінальне провадження за статтею "замах на життя працівника правоохоронного органу".

Нагадаємо, що 7 липня у Києві було введено спецоперацію "Грім" через стрілянину у Голосіївському районі та поранення двох людей.

Читайте також

1