У Києві додрукували 100 тисяч спецперепусток для проїзду в транспорті

Всього видали 437 тисяч дозвільних документів
У Києві додрукували 100 тисяч спецперепусток для проїзду в транспорті
Карантин, коронавірус (фото: УНІАН)
5 Квітня 2021, 12:38
читать на русском

У Києві видали 437 тисяч спеціальних перепусток для користування громадським транспортом. Надрукували ж 500 тисяч, хоч раніше обіцяли лише 400 тисяч таких дозвільних документів.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає пресслужба КМДА.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА видав уже 437 тисяч спеціальних перепусток для користування громадським транспортом, - йдеться у повідомленні.

За словами Поворозника, 100 тисяч перепусток додрукували через велику кількість заявок. На сьогодні мають видати ще 63 тисячі перепусток.

Усі, хто не отримав перепустки, доотримають їх у понеділок чи вівторок, - зазначив він.

Представник КМДА розповів, що першочергово спецперепустки отримали медичні працівники, рятувальники, працівники комунальної, транспортної та соціальної сфер, працівники торгівлі та військові.

Читайте також

Станом на 5 квітня на маршрути столиця вийшли понад 1130 одиниць рухомого складу - увесь наземний комунальний громадський транспорт.

Метрополітен працює, але з обмеженнями на вхід та за спецперепустками. Такий захід, за словами Поворозника, необхідний для запобігання скупчення пасажирів у вестибюлях та на платформах станцій.

Маршрутки в місті також працюють у режимі спецперевезень. За дотриманням карантинних обмежень у громадському транспорті стежать працівники поліції та "Муніципальної охорони", - наголосив перший заступник.


Контекст. Від 5 квітня і щонайменше до 16 квітня у Києві запровадили суворий карантин. Громадський транспорт буде працювати тільки за спецперепустками, а школи та дитсадки закрили.

У перший день жорстких карантинних обмежень кияни скаржились на пусті тролейбуси та автобуси, дороге таксі та черги до метрополітену.

1