У Києві хочуть відновити канатну переправу через Дніпро

Переправою можна буде дістатися від арки Дружби народів до Труханового острова
У Києві хочуть відновити канатну переправу через Дніпро
Проєкт канатної дороги (Фото: сайт prosystems)
18 Листопада 2021, 04:18
читать на русском

У Києві планують відновити канатну переправу через Дніпро, уже готовий проєкт майбутнього тролею.

Про це повідомляє Укрінформ.

ТОВ "Активна країна", яке стало переможцем відповідного інвестиційного конкурсу, готове приступити до реалізації проєкту з дотриманням світових стандартів та якості об’єкту.

Фахівці ТОВ розповіли, що вже готовий проєкт майбутнього тролею довжиною 550 метрів, який сполучатиме правий та лівий берег річки Дніпро. Атракціон матиме можливість одночасного спуску для чотирьох осіб.

Тролеї є частиною туристичної інфраструктури в багатьох країнах світу. Приміром, в Дубаї встановили найдовший у світі міський зіплайн, протяжність двох його ліній — 2 км. Найголовнішим чинником роботи таких атракціонів є безпека. Ми це розуміємо як ніхто і навіть виступили експертними розробниками відповідних технічних умов для таких об’єктів. Створення канатної переправи від Арки Дружби Народів до Труханова острова — це хороша туристична фішка, адже дарує людям неймовірні враження і дуже популярна як для гостей столиці, так для жителів міста, - розповів директор компанії Денис Курта.

Для виконання умов конкурсу компанія спрямувала до бюджету міста 1,7 млн грн щомісячних платежів, що будуть спрямовані муніципальними службами на облаштування території Труханова острова. Очікується, що термін реалізації самого проєкту канатної переправи займе 12 місяців.

Нагадаємо, У Києві на вулицях міста можна орендувати електромопеди, які припарковані на тротуарах.

Читайте також