У Києві можуть повернути спецперепустки для транспорту: умови

Якщо епідситуація не покращуватиметься, то міська влада може запровадити певні обмеження для роботи транспорту
У Києві можуть повернути спецперепустки для транспорту: умови
Нові тролейбуси в Києві Фото: КМДА
23 Березня 2021, 14:02
читать на русском

При погіршенні ситуації з поширенням коронавірусу у столиці міська влада може ввести певні обмеження для громадського транспорту, але перепусток запроваджувати не планують.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, якщо епідситуація у Києві не покращуватиметься, то влада зможе розглядати варіант повної зупинки транспорту та перехід на спецрежим роботи. Втім, у столиці наразі не планують запроваджувати перепустки для проїзду у громадському транспорті.

Поки що ні (йдеться про введення спецперепусток - ред.). Але якщо ситуація не буде, скажімо, йти на краще в частині захворюваності та госпіталізацій, то ми будемо змушені вводити спецперепустки, аж до зупинки транспорту, переходити на спецрежим роботи транспорту, - зазначив він.

Читайте також

У КМДА зазначили, що кількість громадського транспорту на маршрутах збільшувати не будуть, оскільки це не ефективно.

Ми дуже переконливо і наполегливо всіх просимо перейти на дистанційну форму роботи. Тому що від кількості транспорту, який буде їздити, — більше чи менше — ми такими заходами не порвемо ланцюг коронавірусу, - зазначив Поворозник.

Поворозник вважає, що розв'язати проблему повинні керівники підприємств та організацій. Саме вони можуть перевести працівників на дистанційну роботу або змінити графік робочого дня.


Контекст. Від 20 березня у Києві запровадили тритижневий локдаун.

22 березня у КМДА повідомили, що попри запроваджений жорсткий карантин у столиці, громадський транспорт як наземний, так і метрополітен працюватиме у звичайному режимі.

1