У Києві обмежили рух у центрі через протести ФОПів

Підприємці хочуть сісти за стіл переговорів з владою задля урегулювання конфлікту
У Києві обмежили рух у центрі через протести ФОПів
Фото: t.me/kyivpatrol
22 Березня 2021, 12:23
читать на русском

У Києві на Майдані Незалежності відбувається акція протесту підприємців, які вимагають дати їм можливість працювати під час посилення карантинних заходів. Учасники акції перекрили центр столиці.

Про це йдеться на сторінці "Підприємці України/#SaveФОП" у Facebook.

Як зазначили підприємці, то вони вже 98-й день стоять на Майдані за свої права, а також за те, що ніхто не відповів за побиття підприємців 15 грудня. Їхня мета - працювати у законодавчому полі в вільній Україні, працювати за нормальними законами, припинити беззаконня на митниці та сісти за стіл переговорів з владою, зокрема з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Скрін: facebook.com/savefop

Скрін: facebook.com/savefop

Самі протестувальники називають акцію протесту "податковим майданом".

Скрін: facebook.com/savefop

Протестувальники тримають плакати "Save ФОП" та прапори, на яких вказано місто або регіон, який представляє той чи інший учасник акції. Це Київ, Дніпро, Нікополь, Покров, Конотоп, Київщина, Житомирщина, Тернопільщина, Вінниччина, Херсонщина, Черкащина та інші.

Я на Майдані Незалежності в Києві виступаю за конституційні права та свободи, за підприємництво в Україні, за спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, проти закриття бізнесу на карантин, проти свавілля чиновників, проти додаткового адміністрування та тиску на підприємців, - написав у Facebook голова руху Сергій Доротич.

Читайте також

Як повідомила патрульна поліція Києва, то рух вулицею Грушевського обмежили в обох напрямках (від вулиці Шовковичної до Петрівської алеї) у зв'язку з проведенням масової акції до 15:00. Громадський транспорт - без обмежень.

Нагадаємо, що в Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.

1