У Києві очікується гроза: оголосили І рівень небезпечності

В окремих районах буде град та шквали вітру 15-20 м/с
У Києві очікується гроза: оголосили І рівень небезпечності
Дощ, блискавка, гроза Фото: Philippe Donn з Pexels

Сьогодні вдень, 6 липня, у Києві очікується гроза, у деяких районах буде град та шквали вітру 15-20 м/с. Синоптики оголосили І рівень небезпечності.

Про це повідомили в КМДА.

Під час грози у разі сильного вітру слід триматися подалі від рекламних щитів та дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки. Також фахівці рекомендують під час грози зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері, - сказав Микола Поворозник.

Він зазначив, що під час сильного вітру потрібно щільно закрити всі вікна, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні. На вулиці необхідно триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев. Проте в разі сильного вітру треба сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті. Також радять уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

На місцях можливих підтоплень дорожньої мережі чергуватиме спецтехніка КК «Київавтодор». Загалом комунальна корпорація має 91 одиницю спецтехніки і спецзасобів для ремонту й очистки системи зливової каналізації. Зокрема, мотопомпи, гідромонітори, насосні станції. Водіїв закликають не заважати роботі гідрослужб та не паркувати авто над колодязями зливової каналізації, - пояснив він.

Нагадаємо, в більшості областей в Україні 6 липня буде ще спекотно, але на заході стане прохолодніше.

1