У Києві патрульні ганялись за кур'єром на скутері: що каже поліція та соцмережі

У МВС закликали служби доставки не наймати на роботу водіїв-порушників
У Києві патрульні ганялись за кур'єром на скутері: що каже поліція та соцмережі
Кур’єр Raketa Фото: сторінка мережі Raketa у Фейсбуці
16 Березня 2021, 16:35
читать на русском

У Києві патрульна поліція влаштувала погоню за кур'єром на скутері. На інцидент вже відреагували в Міністерстві внутрішніх справ України.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував погоню поліцейських за кур'єром "Ракети" та назвав його злісним порушником ПДР.

На своїй сторінці у Фейсбуці посадовець закликав служби доставки не наймати на роботу таких водіїв.

Вчора в соціальних мережах смакували відео, де патрульні намагалися, на жаль без успіху, затримати водія моторолера однієї зі служб швидкої доставки харчування. Хтось критикував дії поліції. Хтось сміявся. Хтось говорив - мовляв, який молодець цей мачо на моторолері. А я от не вважаю його ні мачо, ні молодцем. Водій моторолера злісний порушник ПДР. Він проїхав на червоне світло, ризикуючи потрапити під колеса іншої машини, - зауважив заступник міністра.


Геращенко нагадав, що така поведінка водія могла призвести до його загибелі, або підвести під кримінальну відповідальність іншого учасника дорожнього руху.

У МВС також пояснили, чому патрульні вирішили припинити переслідування водія скутера: процес затримання міг привести до ДТП.

І я з рішення вважаю обгрунтованим. Звертаюся зараз до всіх служб доставки, що використовують моторолери та велосипеди. Не наймайте на роботу водіїв, які нахабно і зухвало порушують правила дорожнього руху, як це було в цьому випадку, - сказав Геращенко.

Він також звернувся до топменеджерів мереж доставки Raketa, Glovo, Uber із проханням "провести інструктаж для своїх працівників на прикладі цієї історії та пояснити їм, що порушувати Правила дорожнього руху -  не можна".

Тим часом у соцмережах знайшлися ті, хто вважав скутериста-втікача героєм, який спішив доставити їжу теплою, ризикуючи бути арештованим.

Користувачі соцмереж вважали, що поведінка скутериста була нормальною, оскільки "така у нього робота".

Але у більшості дії кур'єра розцінюються негативно.

Опитування "Київ Оперативний" щодо дій кур'єра