У Києві перевірили якість води: що показали результати дослідження

Питна вода у столиці безпечна для вживання
У Києві перевірили якість води: що показали результати дослідження
Вода (фото: Pexels)
21 Вересня 2022, 14:09
читать на русском

У Києві лабораторія "Київводоканалу" перевірила якість питної води та не знайшла відхилень від норми.

У столичному водоканалі зазначають, що якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в Києві постійно аналізується не тільки за фізико-хімічними і мікробіологічними, а також і за радіаційними показниками.

Станом на 20 вересня жодних відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН, - йдеться у повідомленні.

У водоканалі зауважили, що у воєнний час до водойм можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття, що може погіршувати якість поверхневих вод. Також у часи війни споживачів хвилює радіаційна безпечність води.

Тому "Київводоканал" контролює також якість води річок Дніпра та Десни, а також артезіанських свердловин. Фахівці лабораторій постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, тож можуть вчасно виявити будь-яку загрозу та оперативно зреагувати.

Воду аналізують як за фізико-хімічними і мікробіологічними, так і за радіаційними показниками. Радіаційний аналіз включає визначення показників питомої сумарної альфа-активності, бета-активності, активності цезію та стронцію.

1