У Києві підвищився рівень забруднення діоксидом азоту і формальдегідом

Знизився рівень забрудненості оксидом вуглецю
У Києві підвищився рівень забруднення діоксидом азоту і формальдегідом
Екологія, повітря Фото: Peter Fazekas з pexels.com
14 Вересня 2022, 10:55
читать на русском

На початку тижня у Києві підвищився рівень забруднення діоксидом азоту і формальдегідом, знизився – оксидом вуглецю. Вміст інших домішок майже не змінився.

Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень на стаціонарних постах обсерваторії з 5 по 10 вересня 2022 року у повітрі Києва було відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • завислими речовинами – у 1,0-1,2 рази на площах Бессарабській та Перемоги, вулиці Семена Скляренка;
  • діоксидом сірки –у 1,0-1,4 рази 5-9 вересня майже на усіх постах спостережень, крім вул. Академіка Стражеска та проспекту Науки (в районі метеомайданчику обсерваторії);
  • діоксидом азоту – у 9,7 раза на вул. Інженера Бородіна 7 вересня, у 5,4-6,2 раза на проспекті Перемоги (район метро Святошин), вул. Каунаській, вул. Семена Скляренка 5 та 7-9 вересня, у 3,0-4,4 раза – на площах Бессарабській та Перемоги, Оболонському проспекті, у 2,0-2,6 раза на Деміївській площі, бульварі Лесі Українки, вул. Академіка Стражеска, вул. Олександра Довженка, у 1,0-1,7 раза в районі Гідропарку;
  • формальдегідом – у 6,8 раза на Деміївській площі 5 вересня, у 5,6-6,2 раза на вул. Семена Скляренка 8-9 вересня, у 5,0-5,4 раза на вул. Каунаській, бульварі Лесі Українки, у 3,0-4,5 раза на вул. Олександра Довженка (район метро Шулявка), бульварі Вацлава Гавела, площі Перемоги, Бессарабській площі, вул. Попудренка, проспекті Перемоги, у 1,0-2,5 раза в районі проспекту Науки, Гідропарку.

Загалом, порівняно з попереднім тижнем, підвищився рівень забруднення діоксидом азоту і формальдегідом, знизився – оксидом вуглецю. Вміст інших домішок майже не змінився, - додали в обсерваторії.

Нагадаємо, на минулому тижні у Києві спостерігалося задимлення повітря через пожежі в Київській області.