У Києві посилюють безпекові заходи через ракетні обстріли та загрозу проникнення ДРГ

Приводом засідання Ради оборони міста стали останні заяви керівників країни-агресора щодо намірів збільшити кількість ракетних атак
Головне
У Києві посилюють безпекові заходи через ракетні обстріли та загрозу проникнення ДРГ
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
28 Березня 2024, 11:02
читать на русском

У Києві на засіданні Ради оборони щодо забезпечення безпеки міста ухвалили низку рішень. Все через загрозу проникнення ворожих ДРГ до столиці та погрози Росії посилити ракетні атаки.

Про це повідомляє Telegram-канал КМВА.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, приводом засідання Ради оборони міста стали останні заяви керівників країни-агресора щодо намірів збільшити кількість ракетних атак, спрямованих на цивільні об’єкти та мирних громадян України та Києва зокрема.

"Це підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту", - зауважив Попко.

Крім того, він акцентував, що не виключається загроза спроб проникнення на територію міста диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації в столиці.

Як розповіли в КМВА, враховуючи цю інформацію, Рада оборони Києва прийняла такі рішення:

  • Невідкладно опрацювати питання щодо проведення надалі заходів в місті Києві, які передбачають залучення чисельної кількості людей.
  • Переглянути нормативно-розпорядчі документи щодо життєдіяльності громадян столиці з питань роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів, а також в місцях скупчення людей для забезпечення безпеки громадян.
  • Усім силовим та військовим структурам міста Києва відповідно до своїх повноважень посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки і порядку в столиці. Забезпечити вжиття усіх потрібних заходів, які сприяють безпеці громадян Києва.
  • Усім відповідальним структурам та балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту забезпечити постійний доступ населення до укриттів та готовність "пунктів незламності" до використання.
  • Окремо буде здійснюватися моніторинг соціальних мереж щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації спрямованої на дестабілізацію ситуації в столиці.

"Киян прошу зберігати спокій. Не панікувати. Ми вживаємо превентивних заходів аби Київ та його мешканці були надійно захищені", - додав Попко.

Нагадаємо, російські загарбники вночі 22 березня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі України — вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Сумщині, Івано-Франківщині та Львівщині.

1