У Києві силовики обшукують офіс "ОПЗЖ", знайшли зброю - відео (оновлено)

У партії заявили, що таким чином влада тисне на опозицію
Головне
У Києві силовики обшукують офіс "ОПЗЖ", знайшли зброю - відео (оновлено)
Поліція (Фото: Фейсбук)
25 Лютого 2021, 20:57
читать на русском

В офісі партії "Опозиційна платформа - За життя" на вулиці Шота Руставелі в Києві силовики проводять обшуки через можливу причетність охоронців членів "ОПЗЖ" до стрілянини на вулиці Ямській сьогодні вдень.

Про обшуки  в офісі "ОПЗЖ" в ефірі пропагандистського російського шоу "60 хвилин" повідомив народний депутат від цієї партії Ілля Ківа і показав відео.

За його словами автобус, на який поліція отримала орієнтування належить охоронній фірмі, яка обслуговує зокрема офіс партії. У жодних хуліганських діях цей автобус і дев`ятеро затриманих силовиками охоронців участі не брали. Нині в "ОПЗЖ" очікують на прибуття слідчих і адвокатів. У партії переконані, що сьогоднішня провокація - справа рук чинної влади, яка хоче дискредитувати "ОПЗЖ".

Нібито пройшло орієнтування щодо автобуса, який орендований охоронною структурою "Шторм", з якої в "ОПЗЖ" укладено договір на забезпечення охорони. Цей автобус використовується охоронною структурою.  Насправді в ньому знаходилися люди, які є членами організації та охоронної структури "Шторм". Оскільки цей автобус потрапив в орієнтування, з яких причин - нам невідомо, нібито ті люди брали участь в якихось хуліганських діях, які відбулися 25 лютого в Києві. Ми з повною відповідальністю заявляємо, що даний автобус і ті люди не причетні до жодних правопорушень і злочинів. Люди затримані, перебувають в наручниках..., - розповів Кива.

Під час обшуку в автобусі "ОПЗЖ" слідчий знайшов рушниці, ножі, пістолети, шоломи і бронежилети. Ківа стверджує, що рушниці і пістолети зареєстровані і в них гумові кулі, так як цей автобус орендує охоронна структура "Шторм". За словами нардепа, зараз вона охороняє офіс "ОПЗЖ", а затримані її співробітники перебувають на роботі.

Тим часом у поліції Києва відзвітували, що  правоохоронці затримали два автомобілі, на яких втекли зловмисники з місця стрілянини на Ямській. Одну із автівок поліцейські затримали на території столиці, а іншу за межами Києва затримали наряди поліції Київської області. Із особами, які в них перебували проводяться процесуальні дії та встановлюється їх причетність до вчинення вищезазначених подій.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Голосіївського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють усі обставини та мотиви цього кримінального правопорушення.

Нагадаємо, сьогодні близько 16-ї години до поліції Києва надійшло повідомлення про стрілянину у Голосіївському районі по вулиці Ямській. Попередньо, група осіб приїхала на автомобілі до будівельного майданчика та почала стріляти у повітря, після чого з місця події втекли. Постраждалих немає. Для затримання порушників у столиці вводили спеціальну поліційну операцію.