У Києві відбулося прощання з колишнім мером Олександром Омельченком - фото

Поховають політика на Байковому кладовищі
У Києві відбулося прощання з колишнім мером Олександром Омельченком - фото
Прощання з Омельченком Фото: пресслужба Кличка
29 Листопада 2021, 11:49
читать на русском

Сьогодні, 29 листопада, у Колонному залі столичної мерії відбулася церемонія прощання з колишнім мером столиці Олександром Омельченком, який помер в лікарні від коронавірусу.

Як повідомляє пресслужба КМДА, у церемонії прощання з колишнім очільником столиці взяв участь нинішній мер Києва Віталій Кличко.

Сьогодні Київ прощається з колишнім міським головою столиці, почесним громадянином міста Києва, депутатом Київради Олександром Омельченком. Людиною, яка багато років свого життя працювала для нашого міста, змінювала його. Сан Санич, як ми його називали, любив Київ. А кияни – поважали Омельченка. Для мене він був старшим товаришем і багато в чому наставником. Завжди енергійний і завзятий, мудрий і з гумором, з великою цікавістю до життя і людей. Таким я пам’ятатиму Сан Санича. Світла пам’ять, – сказав він під час церемонії прощання.

У КМДА зазначили, що кияни можуть попрощатися з Омельченком до 13:30. Потім тіло померлого ексмера перевезуть на Байкове кладовище, де і поховають.

Нагадаємо, Герой України, кавалер ордену III ступеня Князя Ярослава Мудрого, Заслужений будівельник України, Почесний громадянин міста Києва, удостоєний багатьох інших відзнак, очільник Києва з 1996 року до 2006 року Олександр Омельченко помер 25 листопада від ускладнень після перенесеного захворювання на COVID-19. Останній місяць він перебував у лікарні.

Читайте також