У Києві відкрилися пункти утилізації новорічних ялинок

Пункти приймання ялинок працюють у кожному з районів столиці
У Києві відкрилися пункти утилізації новорічних ялинок
Утилізація ялинок (Фото: КМДА)
1 Січня 2021, 14:11
читать на русском

З 1 січня у Києві почали працювати 15 пунктів зі збору та утилізації новорічних ялинок у кожному районі міста.

Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Чудова екологічна традиція перероблювання новорічних ялинок у Києві стартувала вже вшосте. Зібрані дерева перероблять на тріску на спеціальному механізмі і навесні використають для мульчування (захисту ґрунту від пересихання та перегріву) лунок вічнозелених рослин. Тому саме ви можете подарувати ялиці, сосні чи смереці «друге життя», – зазначив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів Олександр Савченко.

Майданчики для збору новорічних ялинок розмістили на території виробничих баз районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень та лісопаркових господарств.

Пункти приймання ялинок працюватимуть безкоштовно з понеділка до п’ятниці, із 07:00 до 22:00. Адреси та контакти відповідальних осіб – за посиланням.

Для забезпечення протиепідемічних заходів на пунктах приймання буде інформація про необхідність дотримання безпечної дистанції та використання захисних масок, а працівники підприємств використовуватимуть засоби індивідуального захисту – такі як маски та захисні рукавички, – додав Олександр Савченко.

Нагадаємо, що минулого року на перероблювання прийняли понад 14 тисяч ялинок.

Читайте також

Головна ялинка країни протягом років постійно змінювалась: ставала пишнішою, вищою, яскравішою. Красуню часто переставляли з місця на місце: з Майдану Незалежності до Будинку профспілок, від Будинку на Софіївську площу, потім знову на Майдан та до Софії Київської.

Про те, як змінювалась новорічна ялинка в Києві, читайте у матеріалі "Парламент UA": Еволюція головної ялинки країни: від 1946 до 2020 років.