У Києві відновлюють роботу ринків та повертають дітей до навчання

Столиця продовжує жити в режимі воєнного часу
У Києві відновлюють роботу ринків та повертають дітей до навчання
КИЇВ Фото: УНІАН
17 Березня 2022, 13:14
читать на русском

У Києві після тривалої комендантської години починає відновлювати інфраструктуру, в місті відкриваються ринки, триває підготовка до відновлення навчання.

Як повідомили в КМДА, в місті укріплюють блокпости та збільшуються запаси продуктів.

Після завершення комендантської години (сьогодні о 7:00) місто продовжує жити в режимі воєнного часу. Працює інфраструктура, комунальники, транспортники, медики та рятувальники. Надаються усі комунальні послуги, зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що для сполучення лівого та правого берега сьогодні працюватимуть Північний та Дарницький мости.

Звертаюсь до водіїв, щоб пропускали машини "швидкої" та автівки з гуманітарним вантажем. У столиці відновив роботу комунальний транспорт, продовольчі магазини, аптеки, банки, заправки, автосервіси, зоомагазини та інші заклади, – сказав він.

У Києві поступово відновлюють роботу мініярмарки та столичні ринки. Інформація про їхню роботу наявна на сайтах міської влади та у додатку "Київ цифровий".

Також в столиці організовано онлайн консультування психіатрів та психологів для дітей і підлітків.

Сьогодні, в умовах війни, не кожний дорослий може справитися зі своїми емоціями і думками. Дітям це вдається ще важче. Тому, якщо ви бачите таку проблему – зверніться до фахівця. Телефони підтримки можна знайти на офіційному сайті міської влади, – розповів Поворозник.

Також у столиці поступово готуються до відновлення освітнього процесу. Ухвалено рішення залучати школярів до вже наявних онлайн програм та уроків.

Наше основне завдання – м’яко вводити школярів у навчання, поступово відновлювати процес повторення знань та отримання нових. Такі підготовчі заходи стануть основою для відновлення повноцінного навчального процесу, – розповів Поворозник.

Нагадаємо, 17 березня у Києві відновили роботу метро та громадського транспорту.  

Читайте також

1