У Києві збиратимуть використані газові балони та передаватимуть їх на фронт

Порожні балони повторно заправлятимуть та відправлятимуть на потреби Збройних Сил України
У Києві збиратимуть використані газові балони та передаватимуть їх на фронт
4 Березня 2023, 15:32
читать на русском

У столиці запровадили проєкт зі збору використаних газових балонів у населення і передачу їх на фронт.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

"Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" спільно з Волонтерським штабом Територіальної оборони Обухівщини запровадили спільний проєкт збору використаних туристичних газових балонів у населення. Порожні балони повторно заправлятимуть та відправлятимуть на потреби Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

За його словами, завдяки проєкту можна розв'язати важливі питання – збір використаних газових балонів, що накопичились у населення, та їх повторне використання на фронті.

"Місто вдячне волонтерам за таку ініціативу і забезпечення повторної заправки балонів. Зі свого боку, міське підприємство організувало логістику збору: використані порожні балони ми просимо мешканців викидати у помаранчеві контейнери для небезпечних відходів, в отвір для батарейок. При цьому наполегливо просимо дотримуватись інструкції, що розміщена на самих балонах, яка стосується безпечної експлуатації та правильної утилізації. Зібране передаватимуть волонтерам", – повідомив Пантелеєв.

Він зазначив, що Київкомунсервіс уже маркував контейнери для небезпечних відходів та розмістив на них QR-код, за допомогою якого громадяни можуть повідомити про залишений у контейнері за певною адресою балон.

Порожні газові балони можна привезти в офіс за адресою вул. Кудрявська, 23, також здати на виробничій базі підприємства - вул. Бакинська, 37-41, або викинути в контейнер для небезпечних відходів.

Нагадаємо, компанія "Київтеплоенерго" роз’яснила киянам порядок нарахування за спожите тепло та вплив на це вимушених відключень електроенергії.

1