У Київ на вибори намагались завезти жителів іншої області

Правоохоронці затримали 132 особи
У Київ на вибори намагались завезти жителів іншої області
Фото: пресслужба поліції Києва
25 Жовтня 2020, 14:23
читать на русском

До виборчих дільниць у Святошинському районі Києва автобусами звозили виборців з Житомирської області.

Про це повідомляє ОПОРА та відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

132 особи запрошено до територіального управління поліції для встановлення їх анкетних даних та мети організованої поїздки до Києва, - зазначає пресслужба поліції.

Зазначимо, що у серпні повідомлялось про те, що у Житомирі група осіб "купувала" копії паспортів за 200 грн, а за фото "галочки" в бюлетені за потрібного кандидата на посаду мера Києва в день голосування обіцяли 1000 грн.

У ході першочергових слідчих дій правоохоронці уже встановили особу, яка підозрюється в організації цієї поїздки громадян із Житомирської області до міста Києва, - зазначили у поліції.

Повідомляється, що слідчим відділом Святошинського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Читайте також

Нагадаємо, що до 12:00 25 жовтня поліція зафіксувала 1280 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом станом на 12.00.

1