У Китаї розробили новий потяг, який розганяється до 350 км

Новинка належить до морозотривкої моделі
У Китаї розробили новий потяг, який розганяється до 350 км
Швидкий потяг у Китаї (фото: Сіньхуа)
У Китаї розробили морозостійкий потяг, який здатний розганятися до 350 км/год при температурі до 40 градусів нижче нуля.

Про це повідомляє Сіньхуа.

Новинка належить до морозотривкої моделі швидкісних рухомих складів сімейства "Фусінь", котра, як очікується, буде курсувати по лінії, що сполучає Пекін з Харбіном, адміністративним центром провінції Хейлунцзян на північному сході Китаю, - йдеться в повідомленні.

Розробником морозостійкого поїзда виступає локомотивобудівна компанія "Сифан" з Циндао, яка входить до складу корпорації CRRC.

Читайте також

При екстремально низьких температурах у розподільній шафі потяга утворюється конденсована вода, що впливає на безпеку експлуатації, - пояснив представник компанії Ся Сень.

Зазначається, що цю проблему вирішили завдяки покриттю каркаса розподільної шафи мікронним шаром пористого керамічного матеріалу, здатного зберігати конденсовану воду. А коли температура у вагоні підвищується, вода природним чином випаровується.

Нагадаємо, що в Японії на маршрут вийшла перша безпілотна електричка, яка їздитиме до міста Фукуока на острові Кюсю.

Перший безпілотний електропотяг перевозитиме пасажирів на ділянці траси завдовжки 13 кілометрів. Поїзд може самостійно зупинятися на залізничних переїздах і перед світлофорами.