У КМДА брали хабарі за місця на продуктових ярмарках - прокуратура

Ціна місця становила $500 за перший квартал і $150 за кожен наступний місяць
У КМДА брали хабарі за місця на продуктових ярмарках - прокуратура
Овочі, фрукти, ярмарок, ринок / Фото: Pexels
23 Лютого 2023, 11:11
читать на русском

У Київській міській держадміністрації створили систему поборів  за місця на столичних продуктових ярмарках.

Про це повідомляє прокуратура столиці.

Солом'янське управління Національної поліції повідомило про підозру в отриманні хабарів керівнику одного з управлінь КМДА. Імені підозрюваного прокуратура не вказує. Проте, як можна зрозуміти з повідомлення, йдеться не лише про указаного чиновника, а щонайменше про групу осіб, які брали в цьому участь.

Слідство вважає, що згаданий керівнику управління був організатором системи поборів із підприємців, які торгують на ярмарках у Києві. Виконавці цієї схеми теж вочевидь існують.

Так, з підприємців вимагали гроші за встановлення додаткових торговельних місць. Ціна місця становила $500 за перший квартал і $150 за кожен наступний місяць. У разі ж відмови сплачувати ці кошти, для реалізаторів продукції створювалися штучні перешкоди в роботі на території столиці. Що навряд чи під силу одному чиновнику.

Відомо також, що обшуки були проведені не лише у керівника управління КМДА, а також у неназваного кола осіб.

Водночас 20 лютого Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА, який займається організацією сільськогосподарських ярмарків у Києві, повідомив, що  в його управлінні торгівлі та побуту відбулися обшуки.

Згідно з повідомленням прокуратури, правоохоронці вилучили документацію, що пов’язана з ярмарковими заходами та "чорнові" записи.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Служба безпеки України 5 січня затримала заступника голови Одеської ОВА Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінального покарання. Правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю "авансу" у 27 тис. дол.

Приморський райсуд Одеси обрав Муратову запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Читайте також

1