Чиновника "Київводоканалу" затримали на хабарі: подробиці

Будівлю "Київводоканалу" обшукали силовики
Чиновника "Київводоканалу" затримали на хабарі: подробиці
Затримання хабарника (фото: СБУ)
21 Січня 2021, 15:53
читать на русском

Служба безпеки України затримала на хабарі заступника начальника одного з департаментів приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія "Київводоканал".

Про це повідомили в СБУ.

Оперативники встановили, що чиновник вимагав 38,2 тисячі доларів США від представника комерційної фірми за погодження дозволів на розміщення зовнішньої реклами на ділянках, які обслуговує "Київводоканал".

Співробітники СБУ задокументували отримання фігурантом авансу у розмірі 9,1 тисячі доларів США.

Читайте також

Правоохоронці затримали чиновника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у службовому кабінеті під час отримання чергової частини хабаря у розмірі 14,7 тисячі доларів США.

Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

Своєю чергою "Київводоканал" на сторінці у Фейсбуці повідомив, що відкритий до співпраці із силовиками і готовий розповісти подробиці після закінчення першочергових слідчих дій.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань, за сприяння Офісу президента України, викрило злочинну діяльність громадянина України - колишнього помічника народного депутата України, який пропонував посаду в ОП за гроші. Злочинець пообіцяв допомогти працевлаштуватись до Офісу президента за 200 тисяч доларів США.

Також слідчі Державного бюро розслідувано повідомили про підозру працівнику Служби безпеки України в Харківській області за організацію злочинного угруповування, яке вимагало хабарі та застосовували насильницькі дії над жертвами.

1