У Києві судитимуть проректора за хабар у 224 тисяч грн

Освітянина можуть позбавити волі на строк від трьох до семи років
У Києві судитимуть проректора за хабар у 224 тисяч грн
Суд, вирок Фото: ВАКС
30 Листопада 2020, 23:01
читать на русском

У Києві судитимуть проректора університету за хабар у 224 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Зазначається, що освітянин вимагав кошти за оформлення віз та подальший вступ іноземців до приватного вищого навчального закладу.

У червні 2020 року правоохоронці викрили корупційну діяльність проректора приватного університету. За вступ восьми іноземців до університету та розв'язання питання щодо одержання віз, що дають їм дозвіл для в’їзду на територію України, чоловік вимагав 224 тисячі гривень неправомірної вигоди.

Проректору, якому 43 роки, слідчі повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 220 тисяч гривень застави. Сума застави була внесена підозрюваним.

Читайте також

У понеділок, 30 листопада, обвинувальний акт було скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що заступник начальника Київської митниці два роки жив за кордоном, при цьому перебуваючи на лікарняному за місцем роботи.

Посадовець митниці протягом 2018-2020 років, за попередньою домовленістю зі співробітниками медзакладів, отримував свідомо підроблені документи, які засвідчували тимчасову непрацездатність

1