Експомічник нардепа пропонував роботу в Офісі президента за 200 тисяч доларів

Його затримали під час одержання половини суми
Експомічник нардепа пропонував роботу в Офісі президента за 200 тисяч доларів
Фото: gp.gov.ua
19 Січня 2021, 15:34
читать на русском

Правоохоронці викрили чоловіка, який пропонував роботу в Офісі президента України за винагороду у 200 тисяч доларів США.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань, за сприяння Офісу президента України, викрило злочинну діяльність громадянина України - колишнього помічника народного депутата України, який шляхом обману намагався заволодіти грошовими коштами потерпілого.

Злочинець пообіцяв допомогти працевлаштуватись до Офісу президента. Під час першої зустрічі він повідомив, що його послуги коштуватимуть від 100 до 300 тисяч доларів США в залежності від посади. Згодом чоловік вирішив, що це коштуватиме 200 тисяч доларів.

Підозрюваного затримали під час одержання першої частини коштів, а саме 100 тисяч доларів. Слідчі дії ще тривають. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також

Нагадаємо, що слідчі Державного бюро розслідувано повідомили про підозру працівнику Служби безпеки України в Харківській області за організацію злочинного угруповування, яке вимагало хабарі та застосовували насильницькі дії над жертвами.

1