У колаборанта вилучили 500 млн грн на користь ЗСУ

Засновник сільськогосподарського товариства працював на користь окупантів
У колаборанта вилучили 500 млн грн на користь ЗСУ
Гроші, гаманець, бідність / Фото: Pexels
20 Вересня 2022, 14:06
читать на русском

У Києві після розслідування справи колаборанта, який працював з окупантами, прокуратура вилучила у нього активів на майже 500 млн грн.

Як повідомили у столичній прокуратурі, банківські рахунки товариства та його засновника арештовано, а кошти розміщені на них в розмірі близько 500 млн грн передано на користь Збройних сил України.

Слідством встановлено, що засновник одного з українських сільськогосподарських товариств у взаємодії з представниками незаконно створених окупаційних органів влади т.з.в. "лнр" здійснив перереєстрацію товариства в реєстраційних та податкових органах окупаційної влади. Надалі фігурант намагався вивести кошти з підконтрольних рахунків, розміщених в одному з банків в Україні, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактами привласнення майна та колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 111-1 КК України) за матеріалами Центрального апарату СБ України.

Нагадаємо, колишнім голові та в.о. голови правління українського приватного банку повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податку з доходу нерезидента на загальну суму 18,3 млн грн під час виплати роялті упродовж 10 місяців на адресу кіпрського нерезидента. Кінцевим бенефіціаром банку, який входить в п’ятірку найбільших за розміром власного капіталу, є російський олігарх.

1