У командувача російських військ в Україні Суровікіна знайшли майна на 125 мільйонів рублів — росЗМІ

При цьому сам Суровікін за декларацією не має практично нічого
У командувача російських військ в Україні Суровікіна знайшли майна на 125 мільйонів рублів — росЗМІ
21 Жовтня 2022, 14:26
читать на русском

У нового командира ЗС РФ в Україні Сергія Суровікіна знайшли майна на 125 мільйонів рублів (понад два мільйони доларів). А його дружина Анна Суровікіна є дуже заможною підприємницею. Проте нерухомість записана на "Російську Федерацію", повідомляє Verstka.Media.

Згідно з деклараціями, у генерала Суровікіна, або як його називає західна преса "Сирійського м'ясника", взагалі немає житла, а користується він чужою 300-метровою квартирою.

І це при тому, що з 2017 до 2019 року Суровікін заробив 30,9 мільйона рублів. А ось на його дружину Анну Суровікіну, успішну бізнеследі, записано три земельні ділянки в Підмосков'ї, три квартири в російській столиці, величезний маєток і таунхаус в елітному селищі "Дубрівка" в Новій Москві. Але в Росреєстрі власників приховують, уся ця нерухомість зареєстрована на Російську Федерацію.

Ця таємничість пояснюється просто: з виданням федерального закону від 5 квітня 2021 року "Про внесення змін до ФЗ "Про державний захист суддів, посадових осіб правоохоронних і контрольних органів" відомості про доходи низки військовослужбовців і федеральних державних цивільних службовців Збройних сил Росії не публікуються.

Особливої уваги в списку нерухомості Суровікіна заслуговує шикарний маєток у котеджному селищі Park Ville, збудований поряд із маєтком будівельника Кримського мосту Аркадія Ротенберга. Маєтком у вікторіанському стилі Суровікіни володіли до 2021 року, потім його продали. Просили за нього понад 189 мільйонів рублів, за скільки продали — невідомо.

В маєтку була кімната для прислуги, басейн, тренажерний зал і все, що потрібно заможній людині в заміському маєтку.

Концепцію селища Park Ville розробив відомий російський архітектор Михайло Бєлов, учасник реконструкції Великого театру. Весь простір там спланований на зразок британської садиби. На приватній території є англійський парк, фонтани та ставки. Вікторіанські будинки збудовані з екологічних сучасних матеріалів.

На Анну Суровікіну, дружину генерала, зареєстровано кілька компаній у Свердловській області, зокрема лісопереробний холдинг "Аргус", який отримує держконтракти від "Транснафти".

Також вона володіє "Швейцарським центром омолодження Versua Clinic", розташованим у центрі Москви. На сайті сказано, що це "прогресивна лабораторія краси з методами, препаратами та лікувальною косметикою преміумкласу".

Довідка: Уперше про Суровікіна стало відомо 1991 року під час зіткнень у Москві прихильників Бориса Єльцина з лояльними ДКНС військовими.

Суровікін у званні капітана командував колоною БМП Таманської дивізії, зіткнувся із захисниками Білого дому в тунелі на Садовому кільці. БМП задавили трьох чоловіків, які згодом отримали звання "героя СРСР" посмертно.

Після путчу Суровікін сім місяців провів у слідчому ізоляторі "Матроська тиша", чекаючи на суд. Проте звинувачення з нього зняли на підставі того, що він виконував наказ.

За підсумками сирійської операції та отримання прізвиська "м'ясника" Суровікін отримав "героя Росії". Отже, Сергій Суровікін — герой Росії, який має прямий стосунок до вбивства трьох героїв СРСР.

23 лютого, після визнання Росією "ЛНР" і "ДНР", але ще за день до початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України, Суровікін разом із низкою інших високопоставлених військових, міністрів і пропагандистів потрапив під санкції Євросоюзу, також він перебуває під санкціями Австралії, Канади та Японії.

Про його родину відомо дуже мало. Тільки те, що в нього з дружиною четверо дітей: три дочки та син.

1