У Конгресі США розглянути допомогу Україні можуть навіть у квітні - CNN 

Проведення закону через Палату представників залишається надзвичайно складним завданням
Головне
У Конгресі США розглянути допомогу Україні можуть навіть у квітні - CNN 
Білий дім, США (Фото: getty images)
4 Березня 2024, 11:21
читать на русском

Спікер палати представників США Майк Джонсон може винести на розгляд новий пакет допомоги Україні до кінця березня або у квітні.

Про це пише CNN з посиланням на конгресменів від Республіканської партії.

Джонсон заявив, що законодавцям спершу потрібно завершити закон про державне фінансування, а потім думати про зовнішню допомогу.

Видання зазначає, що проведення закону через Палату представників залишається надзвичайно складним завданням. Республіканці сильно розділені щодо України, а експрезидент Дональд Трамп "може фактично знищити законопроєкт усього одним постом у соціальних мережах".

"Це наче повітряна кулька – кожна зміна, яку ви робите, додає або втрачає голоси. І тому ми намагаємося знайти ту точку рівноваги, ту золоту середину, яка дозволить нам набрати 218 голосів", – сказав конгресмен-республіканець Брайан Фіцпатрік.

Нагадаємо, Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не проголосувавши ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні, Білий дім розкритикував такий крок.

Перед тим Сенат США схвалив двопартійний законопроєкт про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам.

Президент США Джо Байден в екстреному зверненні 13 лютого закликав Джонсона "негайно" винести на голосування законопроєкт із додатковим фінансуванням для України, який ухвалив Сенат.

Проте Джонсон заявив, що сенатському законопроєкту не вистачає жорсткіших заходів з безпеки кордонів, яких вимагали республіканці з Палати представників, і що він не буде ставити його на голосування в нижній палаті.