У Кремлі паніка через контрнаступ ЗСУ: в ISW навели факти

У керівництва РФ бракує способів зупинити українські сили
У Кремлі паніка через контрнаступ ЗСУ: в ISW навели факти
Збройні сили України, ЗСУ, війна / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
20 Вересня 2022, 11:27
читать на русском

Контрнаступ Збройних сил України викликає паніку в Кремлі, а російському керівництву бракує способів зупинити українські сили.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Контратака ЗСУ на півночі України викликає паніку у ворога, зокрема й в осіб, які ухвалюють рішення в Кремлі. Про це свідчить термінове обговорення серед російських ставлеників щодо необхідності негайного "референдуму" в Луганській та Донецькій областях, а значна частина останньої не перебуває під контролем РФ.

"Законодавчі органи" ставлеників РФ в так званих "ДНР" і "ЛНР" закликали своє керівництво "негайно" провести "референдум" про визнання "Л/ДНР" суб’єктами Росії, наголошують в ISW.

Своєю чергою російська пропагандистка Маргарита Симонян схвально відгукнулася про "референдум", назвавши його "кримським сценарієм". На її думку, визнання окупованої української землі територією РФ дозволить легше погрожувати НАТО ударами у відповідь на контратаки ЗСУ, що "розв’язує Росії руки в усіх відношеннях".

Такий підхід непослідовний. Російські війська не контролюють всю Донецьку та Луганську області. Таким чином, приєднання територій, на які претендують "Л/ДНР", призведе до того, що Росія анексує області, які, за визначенням Кремля, будуть частково знаходитися під законною українською владою та впливом ЗСУ, - пояснили в ISW.

В Інституті припускають, що у керівництва РФ бракує способів зупинити українські сили, які просуваються через річку Оскіл у Луганській області.

При цьому у Кремль можуть думати, що часткова окупація може спонукати до вербування додаткових сил як із росії, так і з нещодавно захоплених територій України.

Окупанти відчайдушно намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх потенційних джерел для посилення своїх "сильно деградованих та деморалізованих підрозділів". Проте росія досі неспроможна створити значну бойову потужність, як неодноразово писав Інститут вивчення війни.

Читайте також