У Криму затримали Гіркіна, який їхав на війну в Україну, - росЗМІ

Ексватажок донецьких бойовиків Ігор Гіркін намагався проїхати через Крим з фальшивими документами
У Криму затримали Гіркіна, який їхав на війну в Україну, - росЗМІ
Ігор Гіркін / Фото з Telegram
14 Серпня 2022, 10:37
читать на русском

Колишнього так званого "міністра оборони ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) затримали в окупованому Криму. Він їхав на війну в Україну, використавши фальшиві документи.

Про це повідомляють "Новини Донбасу" з посиланням на російські Telegram-канали, а також "соратник Гіркіна" Олександр Жучковський у Telegram.

Так, російські джерела повідомляють, що Ігор Гіркін (Стрєлков) намагався потрапити до орків на фронт, але був затриманий рашистами в Криму. Цю інформацію підтвердив Жучковський.

Соратник Гіркіна запевняє, що "жодних політичних цілей Стрєлков не ставив і наводити смуту в Новоросії не збирався", а те, що він не може потрапити на фронт — нібито "великий політичний злочин".

Антивоєнний канал "Сіяч вітру" опублікував фото Гіркіна та його паспорта, на ім'я Сергія Рунова, з яким ексватажок донецьких бойовиків Ігор Гіркін намагався проїхати через Крим. Документ було видано 2015 року.

На опублікованому фото Гіркін без вус, які він носив раніше.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі нагадав, що Гіркін відомий, як прихильник російської "спецоперації", проте критик дій Кремля та військового керівництва РФ.

Якщо "штабскапітана Стрєлкова" дійсно затримали, то, ймовірно, швидко відпустять, - припускає Цаплієнко.

Нагадаємо, що 18 липня про те, що Гіркін користувався паспортом прикриття, на ім'я Сергія Рунова, виданим російськими спецслужбами, повідомляли розслідувачі Bellingcat і The Insider.

Вигадану особу Гіркіна вдалося встановити завдяки його дружині - 21-річній уродженці Донбасу Мирославі Регінською. Одружилися 44-річний Гіркін та Регінська 17 грудня 2014 року у Москві.

Журналістам вдалося встановити вигадану особу Гіркіна завдяки його дружині. Через чотири дні молодята з'явилися на новорічному заході для дітей біженців у Ростові-на-Дону.

Ігор Гіркін / Фото з Telegram

Як видно з бази внутрішніх авіарейсів, коли Регінська 20 грудня летіла з Москви до Ростова-на-Дону і потім через два дні назад, вона бронювала квитки разом із Руновим Сергієм Вікторовичем, який народився 12 травня 1970 року.

"Рунов" - прізвище діда Гіркіна по материнській лінії. Судячи з численних баз даних, людини з таким ПІБ та датою народження насправді не існує, йдеться у матеріалі.

Інші поїздки "Сергія Рунова" також можна зіставити з публічними виступами Гіркіна за межами Москви, багато з яких він робив з метою просування свого Громадського руху "Новороссия".

Читайте також

1