У Куп'янську росіяни утримали у незаконній в'язниці понад 400 людей: вони спали стоячи (відео)

Рашисти знущалися з місцевих мешканців, які відмовлялися з ними співпрацювати
У Куп'янську росіяни утримали у незаконній в'язниці понад 400 людей: вони спали стоячи (відео)
Незаконна в’язниця, яку росіяни організували у Куп’янську / Скрін з відео
16 Вересня 2022, 22:09
читать на русском

Служба безпеки України розслідує, як окупанти незаконно утримували громадян у Куп’янську: 400 людей у камерах, розрахованих на 140.

Як повідомляє пресслужба відомства, незаконна в'язниця рашистів була облаштована у райвідділку поліції Куп'янська, де під час російського вторгнення розташовувався "керівний центр" окупаційної адміністрації.

Встановлено, що в цих приміщеннях рашисти утримували та знущалися з місцевих мешканців, які відмовлялися з ними співпрацювати.

Серед куп'янчан мало хто хотів допомагати ворогу, тому "тюрма" була переповнена втричі: у камерах, розрахованих на 140 осіб, окупанти одночасно тримали понад 400. Незаконно ув'язнені громадяни змушені були спати стоячи, - йдеться у повідомленні.

За міжнародними конвенціями, таке поводження визнається катуваннями та є жорстокими, нелюдськими видами поводження і покарання.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області документують звірства та інші воєнні злочини, вчинені російсько-окупаційними військами проти мирного населення, в рамках кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, що у лісі біля звільненого від російських окупантів Ізюма виявили понад 400 могил. Тіла мають ознаки тортур, там є діти.

16 вересня близько 9-ї ранку вже почалась ексгумація тіл. Своєю чергою команда моніторингового агентства ООН з прав людини якнайшвидше прибуде до звільненого від російських окупантів Ізюма та навколишніх районів.

Читайте також

1