У липні в Україні потонули 65 осіб, серед них 10 дітей

Рятувальники просять бути обачними на воді
У липні в Україні потонули 65 осіб, серед них 10 дітей
Рятувальники дістали тіло з води (Фото: ДСНС)

Від початку липня в Україні на водоймах загинули 65 осіб, з яких 10 - діти.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Під час спеки громадяни активно вирушають до водойм. Але такий відпочинок не завжди має успішний фінал, про це свідчить сумна статистика загибелі громадян на водоймах.

Варто лише на мить втратити пильність, або легковажно віднестися до свого дозвілля, і вже існує ризик для вашого життя та здоров'я, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 8 липня в акваторії Бузького лиману в м. Миколаїв, під час купання в невстановленому місці у стані алкогольного сп'яніння зник чоловік. Його тіло знайшли рятувальники на відстані 50 м від берега.

Крім цього, у Бердянську чоловік пішов купатися у морі та зник. Під час пошукових робіт водолази знайшли у воді тіло чоловіка без ознак життя та доставили його на берег. Загиблим виявися 31-річний житель міста Харків.

Також 7 липня 29-річний чоловік впав з п’ятиметрової висоти кар’єру м. Коростишів Житомирської області. Рятувальники дістали його рятувальною мотузкою та підняли на гору, та медики, оглянувши тіло, констатували смерть.

Водночас до рятувальників у м. Прилуки Чернігівської області, надійшло повідомлення про те, що на відстані близько 20 метрів від берега на дні водойми було виявлено та піднято на поверхню тіло 16-річного хлопця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що від початку року на водоймах країни потонула 521 людина з них 53 дитини. При цьому врятовано 242 людини, у тому числі 41 дитина.

Читайте також