У Литві проходять вибори до парламенту

Ймовірно, після виборів буде створена нова правляча коаліція
У Литві проходять вибори до парламенту
Прапор Литви (фото з відкритих джерел)
11 Жовтня 2020, 23:42
читать на русском

У неділю, 11 жовтня, в Литві відбуваються вибори у першому турі парламентських виборів, де литовці оберуть 141 члена Сейму.

Згідно з попередніми рейтингами, правляча коаліція не збережеться в колишньому складі.

Про це повідомляє видання Associated Ргеѕѕ.

Передвиборчі опитування в країні показують, що Литовський Союз фермерів і Зелених, які є частиною коаліції, незначно випереджають опозиційний консервативний Союз християнських демократів, соціал-демократів, популістську Робочу партію і правоцентристський ліберальний рух.

Читайте також

Поширення коронавірусної інфекції, зростання безробіття, яке пов’язане з вірусом та економічні проблеми - сильно вплинули на підтримку чинної коаліції.

Очікується, що п'ять або шість партій подолають 5% поріг для проходження до Сейму, але жодна з них, швидше за все, не отримає підтримки більше 20%, тому переговори про створення нової правлячої коаліції дуже вірогідні після виборі.

Нагадаємо, 11 жовтня, у Таджикистані відбуваються президентські вибори. На посаду балотуються 5 кандидатів, зокрема чинний глава держави Емомалі Рахмон. Його суперниками виступають виконувач обов`язків голови Аграрної партії Рустам Латіпов, голова Соціалістичної партії Абдухалім Гаффоров, голова Партії економічних реформ Рустам Кудратов і лідер Комуністичної партії Міродж Абдуллоєв.

1