У Луганській області бойовики заховали зброю та боєприпаси ще у 2014 році

Арсенал належить учасникам незаконного збройного формування "Всевеликое войско Донское"
У Луганській області бойовики заховали зброю та боєприпаси ще у 2014 році
Фото: СБУ
24 Червня 2021, 07:44
читать на русском

Служба безпеки України знайшла у Луганській області прихований арсенал військових засобів ураження. Зі схрону, серед іншого, було вилучено 126 артилерійських снарядів калібру 30 мм.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що сховок облаштували у 2014 році учасники незаконного збройного формування "Всевеликое войско Донское". Бойовики брали активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Зброю і боєприпаси закопали на відкритій місцевості поблизу пасажирської залізничної зупинки у місті Щастя та автомобільної траси Старобільськ-Донецьк.

У тайнику правоохоронці також знайшли:

  • 12 гранатометних пострілів ВОГ-17;
  • 90 вишибних зарядів до мінометних мін калібру 82 мм;
  • понад 400 набоїв різного калібру;
  • підривник артилерійського снаряду.

Фото: СБУ

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Фото: СБУ

Нагадаємо, що у Донецькій області Служба безпеки України знайшла прихований арсенал військових засобів ураження. Він належав снайперу незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР".

Читайте також

1