У Луганській області спіймали агента ФСБ Росії - планував теракт

Він хотів закласти бомбу до автомобіля керівника
У Луганській області спіймали агента ФСБ Росії - планував теракт
Агент ФСБ фото: gp.gov.ua
7 Червня 2021, 16:55
читать на русском

У Луганській області правоохоронці затримали агента Федеральної служби безпеки Росії, який хотів скоїти терористичний акт у Сєвєродонецьку.

Зазначається, що затриманий українець служив у лавах так званою "народної міліції ЛНР", а у 2020 році його завербувала російська спецслужба для виконання розвідувально-підривної діяльності в Україні.

З метою виконання завдання він через пособників намагався отримати таємну інформацію наукового інституту Харкова щодо новітньої військової техніки та програм розробок використання безпілотних літальних апаратів, однак одного з його спільників у лютому 2021 році було затримано, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, чоловік повернувся з території Росії в Сєвєродонецьк та планував там здійснити теракт, заклавши бомбу до автомобіля керівника інституту.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 258 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у лютому 2021 року контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.

1