У Львівській області в реанімації пацієнти померли через відсутність електрики

У лікарні є два електричних генератори, якими не скористались під час відключення
У Львівській області в реанімації пацієнти померли через відсутність електрики
Пацієнт на ШВЛ Фото ілюстративне
29 Листопада 2020, 13:01
читать на русском

У Львівській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах ШВЛ, та померли через відсутність електроенергії у лікарні.

Про це повідомив відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Поліція зазначила, що повідомлення про смерть двох пацієнтів з'явилося в соцмережах.

28 листопада під час моніторингу соціальних мереж, поліцейські виявили повідомлення про те, що у Жовкві через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, - зазначила пресслужба поліції.

Читайте також

Під час перевірки повідомлення поліціянти встановили, що 27 листопада в лікарні у Жовкві не було електрики з 17:50 до 19:10.

У цей час в реанімаційному відділенні померли двоє місцевих жителів віком 61 і 66 років, підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті – дихальна недостатність, - повідомили у поліції.

Також поліціянти встановили, що в лікарні є два електричних генератори, але їх під час відключення не залучили.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 367 (службова недбалість) та частини 2 статті 119 (вбивство з необережності) КК України.

Нагадаємо, що українці найбільше скаржаться до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я із протидії COVID-19 на роботу сімейних лікарів та медичні послуги в лікарнях.