У Львівській області затримали "злодія в законі" із санкційного списку РНБО

Кримінальнику було заборонений в'їзд в Україну
У Львівській області затримали "злодія в законі" із санкційного списку РНБО
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
22 Грудня 2021, 16:52

Служба безпеки України запобігла створенню злочинної організації на Західній Україні та затримала "злодія в законі", який перебуває під санкціями РНБО, у Львівській області.

Про це повідомила пресслужба СБУ, зазначивши, що злочинець нелегально прибув в Україну для створення і координації організованих злочинних груп.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо підривної діяльності спецслужб РФ через спроби штучного загострення криміногенної обстановки в західних регіонах нашої держави.

Затриманим є уродженець однієї з країн Південного Кавказу, відомий кримінальник, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, - йдеться у повідомленні.

До санкційного списку РНБО він потрапив у травні цього року за систематичне створення загроз державній безпеці України. Йому також було заборонено в’їзд до нашої країни.

За попередніми даними, кримінальник намагався приховано перебувати на Львівщині для впливу на кримінальне середовище. Для цього планував створити злочинну організацію із розгалуженими осередками на території регіону.

Встановлено, що для перетину держкордону і приховування свого перебування в Україні він намагався використовувати підроблені документи.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Нагадаємо, що у Харківській області затримали двох чоловіків, які виявилися злодієм у законі на прізвисько "Леван Гальський" та кримінальним авторитетом.

Читайте також

1