У Львові 12-річній дівчинці провели операцію на серці за допомогою віртуальної реальності

Медики обрали найбільш сучасну та малотравматичну тактику лікування
У Львові 12-річній дівчинці провели операцію на серці за допомогою віртуальної реальності
10 Червня 2021, 11:06
читать на русском

Вперше в Україні провели операцію за допомогою віртуальної реальності. Пацієнткою стала 12-річна дівчинка з вродженою вадою серця.

Про це повідомила Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова, хірурги якої проводили операцію.

Вперше в Україні нашою командою центру серця і судин було проведено найсучасніше оперативне втручання з передопераційним моделюванням методикою віртуальної реальності!, - йдеться у повідомленні.

Пацієнткою клініки стала 12-річна дівчинка, котра страждала симптоматичною артеріальною гіпертензією та мала тиск в межах 160-180 мм рт. ст.

Під час обстеження у дівчинки було виявлено вроджену ваду серця - коарктацію аорти. Це стан, при якому наявне звуження просвіту аорти, внаслідок чого розвивається підвищений тиск у верхній половині тіла.

Лікарі за допомогою сучасних технологій на основі результатів обстеження провели віртуальну реконструкцію анатомії аорти та її гілок, що допомогло медикам обрати найбільш сучасну та малотравматичну тактику подальшого лікування, - зазначили у лікарні.

Вроджену ваду судини видалили за допомогою малоінвазивної ендоваскулярної процедури - встановлення стенту у просвіт судини. Одразу після оперативного втручання у дитини нормалізувався артеріальний тиск, а також зникла різниця тиску між верхніми та нижніми кінцівками.

Фото: facebook.com/emergencyhospitall

Фото: facebook.com/emergencyhospitall

Нагадаємо, що у Львові провели операції з пересадки серця та двох нирок від 32-річного донора зі Львівської області, який отримав несумісну із життям травму голови.

Читайте також