У Львові в понеділок попрощаються з Романом Віктюком

Прощання відбудеться у Першому театрі
У Львові в понеділок попрощаються з Романом Віктюком
Роман Віктюк (Фото з відкритих джерел)
19 Листопада 2020, 17:53
читать на русском

У понеділок, 23 листопада, у Львові попрощаються із режисером Романом Віктюком, після чого його поховають на Личаківському цвинтарі.

Про це повідомила племінниця режисера Катерина Віктюк, пише "Укрінформ".

23 листопада о 10.00 розпочнеться церемонія прощання у Першому театрі, а о 15.00 – чин похорону на Личаківському кладовищі, - розповіла племінниця.

Перед цим із Віктюком попрощаються у Москві. Церемонія відбудеться 20 жовтня у Театрі Віктюка.

Зазначається також, що прощання мало відбутися у Львівській опері, до якої звернулися у Міністерстві культури, однак родичі покійного обрали Перший театр.

Читайте також

Нагадаємо, режисер помер 17 листопада в одній із московських клінік. В кінці жовтня він потрапив до лікарні з коронавірусною інфекцією.

Український, російський театральний актор і режисер, народний артист України та РФ Роман Віктюк народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Навчався у Державному інституті театрального мистецтва (Москва). Після його закінчення повернувся до Львова, де працював актором у місцевому Театрі юного глядача, а згодом — режисером. Далі працював у Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві (Київський театр юного глядача), Саратові, Казані, Ризі, Ленінграді, Москві. У 1991 році Віктюк створив театр свого імені в Москві.

Він був постановником близько 200 вистав — зокрема "Служниці", "Мадам Баттерфляй", "Лоліта" та "Дама без камелій".