У Львові загинув другокурсник Університету внутрішніх справ

За даними місцевих ЗМІ, хлопець закінчив життя самогубством
У Львові загинув другокурсник Університету внутрішніх справ
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
20 Березня 2023, 18:38
читать на русском

Курсант другого курсу Львівського університету внутрішніх справ загинув, коли був у наряді.

Про це повідомили у пресслужбі університету та висловили співчуття рідним та близьким загиблого.

"Колектив університету висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям загиблого здобувача вищої освіти. Сумуємо разом із вами та поділяємо ваш біль. Всі обставини події з'ясовують правоохоронці в рамках розпочатого кримінального провадження", – йдеться у повідомленні.

В університеті також повідомили, що у зв’язку зі смертю курсанта проводиться службове розслідування.

Місцеве видання Varta-1 повідомляє, що трагедія сталася напередодні, 19 березня, коли курсант перебував у наряді. Вказано, що хлопець застрелився з АКС-74У. Інші курсанти розповіли, що загиблий залишив записку. Там він назвав причини свого списку, але записка зникла.

Водночас за даними ZAXID.NET, загиблий курсант навчався на другому курсі університету внутрішніх справ на факультеті №3. Там готують фахівців для підрозділів превентивної поліції, яка займається профілактикою та запобіганням злочинів. Хлопець народився у Рівненській області. Незабаром йому мало виповнитися 19 років.

Нагадаємо, 11 березня у мережі з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду.

Як заявило командування частини, всіх причетних до ситуації вже відсторонено від служби. Окрім того, було розпочато службове розслідування, до якого долучено Службу Військового правопорядку, контррозвідку та Державне бюро розслідувань.

Офіцер, який побив строковика в навчальному центрі в Житомирської області, назвав заподіяне "виховною бесідою". Наразі йому загрожує до 12 років в'язниці. Нині він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також

1