У Маріуполі людей ховають просто у власних дворах та біля дитячих майданчиків (фото)

Така ситуація з похованнями характерна не лише для Маріуполя
У Маріуполі людей ховають просто у власних дворах та біля дитячих майданчиків (фото)
У Маріуполі загиблих внаслідок російських атак ховають просто у дворах багатоповерхівок / Фото: Telegram-канал “Типовий Донецьк”,
23 Березня 2022, 14:27
читать на русском

Російські окупанти вже кілька тижнів тримають у блокаді Маріуполь на Донеччині. Орки активно атакують місто, обстрілюють з "Градів", артилерією та б'ють ракетами. Внаслідок цього, за офіційними даними, близько 3 тисяч маріупольців вже загинуло, а ховати їх ніде.

Як повідомив Telegram-канал "Типовий Донецьк", жителів Маріуполя ховають просто у дворах житлових будинків, поблизу дитячих майданчиків.  Про такі поховання у місті повідомили ще на початку березня.

Варто зазначити, що така ситуація з похованнями характерна не лише для Маріуполя. Наприклад, в Ірпені Київської області 42-річну матір та її 12-річного сина поховали у дворі, де вони жили, між багатоповерхівками.

Крім цього, у низці міст людей ховали просто у братських могилах, без жодних впізнавальних знаків. Тіла огортали у політиленові пакети, ковдри, простирадла чи килими.

Нагадаємо, що у Маріуполі щоденно зростає кількість жертв серед мирного населення, наразі їх більш ніж три тисячі. Втім, ніхто не може сказати точну кількість загиблих, бо людей хоронять у братських могилах, без імен.

За оцінками нардепа Сергія Тарути, від початку війни в Україні лише у Маріуполі загинуло близько 30-40 тисяч мирних жителів.

Читайте також