У Маріуполі окупанти "призначили" нового мера та фейкову владу з-поміж членів забороненої партії ОПЗЖ

Фейкове зібрання було проведено під дулами автоматів
У Маріуполі окупанти "призначили" нового мера та фейкову владу з-поміж членів забороненої партії ОПЗЖ
Костянтин Іващенко та Євген Хармишев / Фото: vchasnoua.com
4 Квітня 2022, 21:18
читать на русском

Російські окупанти "призначили" свого мера Маріуполя. Ним став депутат міськради від забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" Костянтин Іващенко.

Про це повідомив радник міського голови міста Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, "засідання" з призначеннями відбулось на території школи №53. Там окупанти "призначили" двох колаборантів – Костянтина Іващенка та Євгена Хармишева – очільником і секретарем громади.

Андрющенко зазначив, що для забезпечення правильної картинки на це фейкове зібрання було завезено під дулами автоматів багато інших депутатів та представників місцевої влади з Маріуполя та навколишніх сіл. Це прямий примус до співпраці, а точніше – шантаж загрозою життю та близьким.

Крім цього, самоназвана "міськрада" ратифікувала на території Маріуполя результати псевдореферендуму 2014 року про створення "ДНР".

Андрющенко впевнений, що це зібрання стало реакцією на офіційне рішення Маріупольської міськради про виключення депутатів ОПЗЖ і "Партії Шарія".

Розвалив найбільше в Україні машинобудівне підприємство. Обікрав десятки тисяч працівників. Вступив до лав ОПЗЖ. Зрадив свою країну. Це коротка біографія самопроголошеного за підтримки окупантів "мера" Маріуполя Костянтина Іващенка, - повідомили на Telegram-каналі Маріупольської міської ради.

Рашисти не втомлюються пробивати дно цинізму знову і знову. Спочатку розбомбили та взяли в заручники квітуче місто. Морили голодом та вбили тисячі маріупольців, а тепер на руїнах проводять шабаші з колабораціоністами.

Нагадаємо, що російські окупанти планують "призначити" нового голову у Каховці. На цю посаду вони обрали колишнього депутата обласної ради Павла Філіпчука.

Читайте також