У мережі з`явилося відео, у якому в Чернівцях чоловіка у воєнкоматі б`ють у присутності поліцейського

Місцевий ТЦК розпочав перевірку інциденту
Головне
У мережі з`явилося відео, у якому в Чернівцях чоловіка у воєнкоматі б`ють у присутності поліцейського
9 Жовтня 2023, 18:30
читать на русском

У мережі з’явилося відео побиття чоловіка у військкоматі Чернівців на очах у поліцейських у липні минулого року, правоохоронці долучили його до провадження і проводить перевірку.

Про це повідомляють пресслужба Чернівецького обласного ТЦК та СП та анонімні Telegram-канали.

Відео оприлюднили в мережі вночі. На кадрах, які датовані 30 липня 2022 року, видно, що близько 03:30 чоловіка у наручниках завели у держустанову двоє поліцейських.

У приміщенні з'явився чоловік у цивільному і головою вдарив затриманого.

Згодом на відео з'являються люди у військовій формі, ймовірно працівники ТЦК. Один з них починає бити затриманого. Поліцейський спостерігає за побиттям та посміхається. Також у кадрі знову з'являється нібито цивільний, який продовжує бити чоловіка у наручниках. Поліція знову лише спостерігає, не перешкоджаючи побиттю.

Після побиття  черговий  дає затриманому документи для підпису. Чоловік намагається щось пояснити, але до нього підходить військовий та починає бити. "Додаткових" стусанів йому надавав цивільний. Поліція просто спостерігає, військові посміхаються.

Зрештою чоловік підписує документ, його виводять.

Анонімні Telegram-канали повідомляли, що все це відбувалось в приміщенні ТЦК та СП Чернівців, і таким чином з затриманого намагалися вибити згоду на підпис на мобілізацію.

Вдень 9 жовтня Чернівецький обласний військкомат підтвердив, що подія відбулась 31 липня минулого року, і правоохоронці відкрили кримінальне провадження, проте, як повідомляють у військкоматі, відео не було у матеріалах справи.

"Щодо відео, яке поширюються у соціальних мережах. Подія відбулась 31.07.2022. По даному факту відкрито кримінальне провадження, однак повідомлень про нього до Чернівецького обласного ТЦК та СП не надходило. У зв’язку з опублікуванням відео та наявністю кримінального провадження зараз проводиться службова перевірка з метою встановлення обставин події. Керівництво Чернівецького обласного ТЦК та СП категорично засуджує будь-які прояви порушення чинного законодавства України і проводить рішучі заходи щодо недопущення правопорушень та злочинних дій серед військовослужбовців і працівників ТЦК та СП", - прокоментували подію у чернівецькому військкоматі.

Нагадаємо, у Тернополі спеціалізована прокуратура у сфері оборони розпочала розслідування по двох фактах побиття працівниками міського військкомату чоловіків під час мобілізації. В соцмережах оприлюднили два відео, на яких видно фрагменти бійки та побиття військовослужбовцями ТЦК чоловіків. В обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки повідомили, що по одному факту вже призначили службову перевірку.

На вихідних у тернопільських telegram-каналах оприлюднили два відео, на одному з яких видно бійку між чоловіком і працівником ТЦК у вечірній час на вулиці, а на іншому – військові жорстоко б’ють чоловіків на ліжку, ймовірно, в приміщенні військкомату. Перше відео, як стверджують тернополяни, було знято увечері 6 жовтня на вул. Тарнавського, поблизу ресторану "Бахус". На ньому видно, як чоловіка обступили кілька військових, які вийшли з мікроавтобуса. Чоловік присів, ймовірно, для того, щоб дістати документи. Потім він різко піднявся і, говорячи по телефону, скоріш за все вдарив рукою військового. Після цього його побили і заштовхали у мікроавтобус.

На іншому відео, яке в соцмережах оприлюднили 7 жовтня, видно, як працівники жорстоко б’ють двох людей, які, скоріш за все лежать на ліжках. Двоє військових завдають багато ударів, хоча самих потерпілих чоловіків не видно, лише чути прохання не бити. Інші ж військовослужбовці стоять і спостерігають. Наразі не відомо, коли саме було зняте це відео, але на самому відео є напис "Тернопіль ТЦК".

1