У мерії Одеси заявили про "приїзд" вакцини Pfizer, в ОДА інформацію спростовують

У пресслужбі МОЗ заявили, що в Україну вакцина Pfizer не надходила
У мерії Одеси заявили про "приїзд" вакцини Pfizer, в ОДА інформацію спростовують
Вакцина (фото: Shutterstock)
5 Квітня 2021, 16:23
читать на русском

Директорка департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко заявила, що в місто завезли вакцину проти коронавірусу від компанії Pfizer, якою щеплюватимуть літніх людей у соціальних закладах.

Про це повідомило видання IT-3-online.

На обласний склад надійшло приблизно 4500 доз вакцини Pfizer, - сказала Якименко.

Чиновниця стверджує, що цією вакциною щеплюватимуть осіб, які перебувають у соціальних закладах, будинках для літніх людей обласного і міського підпорядкування, а також - для персоналу, який їх обслуговує.

Якименко також розповіла, що вакцинацію проводитимуть мобільні бригади одеського Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 і міста Чорноморськ, які пройшли навчання з імунізації вакциною Pfizer.

Тим часом у пресслужбі МОЗ стверджують, що не знають про постачання, про яке заявили у мерії Одеси.

В Україну вакцина Pfizer не заходила, - сказали в пресслужбі МОЗ.

Читайте також

Також інформацію не підтвердили і в повідомленні Департаменту охорони здоров'я місцевої облдержадміністрації у Facebook.

Там стверджують, що Одеська область очікує постачання 4680 доз вакцини Pfizer - і поки вона в Україну не надійшла. В ОДА також розповіли, що мобільна бригада Чорноморської лікарні почне підготовку тільки 9 квітня.

Нагадаємо, 31 березня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що у місті почалася платна вакцинація Pfizer, а через годину заперечив свої слова.

1